Background

“INSIGHT IS JONGERENBEWEGING VOOR IEDEREEN DIE ZICH JONG VOELT.”

Bij InSight evenementen zoeken we God in praise en worship, met enthousiasme, toffe muziek en een inspirerende spreker.

OVER INSIGHT

InSight is een jongerenbeweging voor iedereen die zich jong voelt. In 2014 is InSight opgericht door een aantal jongeren die een grote passie voor God hebben. Zij hebben op vele manieren ervaren hoe het evangelie verspreid werd onder de jongeren en werden hierdoor geïnspireerd om zelf ook evenementen te organiseren.

Hierdoor ontstond het verlangen om op een toegankelijke en moderne manier het evangelie te verspreiden voor deze doelgroep. De evenementen worden gehouden in de Baptistengemeente Nieuw-Buinen. Daarnaast werden er in 2015 en 2016 grote kerstevenementen georganiseerd in Sport- en Evenementencentrum Bruinsma te Stadskanaal, die in 2017, 2018 en 2019 vervolgd worden met een nog groter kerstevenement in Pagedal.

Ook heeft InSight Worship tijdens Prees Je Hees in 2019!in de jongerentent van Opwekking gestaan en was de band een aantal keer te horen op Koningsdag in Stadskanaal. In 2020 werden er door Covid en het opheffen van de diensten de InSight Live Sessions gehouden. Hier kregen eigen teamleden de kans om zich te ontwikkelen in het spreken vanuit God’s woord. Ook met kerst werd er voor het eerst een online special georganiseerd en uitgezonden via YouTube. Inmiddels is deze livestream al bijna 4000 keer bekeken. In 2021 is InSight gestart met het schrijven van nieuwe liederen en werden er drie InSight Worship Nights gehouden, waar na lange tijd een klein aantal bezoekers mocht komen. Ook is het eerste seizoen van InSight de Podcast opgenomen, een aantal teamleden spreekt hier over verschillende geloofsonderwerpen, van luchtig tot zwaar. Normaal hadden we altijd 3 keer per jaar een dienst. Vanaf September 2021 verandert dit naar elke maand.

MISSIE & VISIE

InSight is een jongerenbeweging die evenementen organiseert voor iedereen die zich jong voelt. Het is ons verlangen om het evangelie van God te verspreiden door heel Nederland. Wij willen mensen laten weten wat het geloof betekent en inhoudt. Daarbij maken we duidelijk dat een leven met God de enige weg is.

Tijdens de evenementen is er intimiteit met God de Vader, Jezus Christus de Zoon en de Heilige Geest. Door muzikale aanbidding en een openbaring van het Woord, worden mensen uitgelegd welke hulpmiddelen ze nodig hebben om dagelijks sterk te kunnen staan in een leven met deze drie-enige God.

JAAR THEMA |  2021/2022   40RTY

Het getal 40 zie je op verschillende manieren terugkomen in de Bijbel. Veertig Staat voor tijd apart zetten voor God, bezinning maar ook de verwachting uitzien naar wat God belooft….. God wil je helpen om zijn hulp te vinden in je leven. Als er iets met het getal 40 is, spits dan je oren en hoor wat God tegen je wil zeggen.

  1. Wees voorbereid – Zorg dat je bent voorbereid op de taak die God je geeft
  2. Verwacht – Zie uit naar wat God in en door jouw leven wil doen
  3. Vast – Zeg ‘stop’ tegen dat wat je afleidt om God te zoeken in je leven
  4. Quarantaine & zuivering – Zoek de stilte, zodat je Gods stem

ONZE MUZIEK

De InSight Worship-band speelt tijdens de evenementen nummers van onder andere Elevation Worship, Bethel Music, Gateway Worship en Hillsong Worship. Ook maken we veel gebruik van Nederlandse vertalingen en spelen we deze in onze eigen stijl. In de aanloop naar evenementen toe proberen we jullie via social media bekend te maken met liedjes die wellicht minder bekend zijn.

Daarnaast zijn we in 2016 begonnen met het schrijven van eigen muziek. Dit resulteerde in onze eerste single Constant God. Later volgde onze tweede single, en tevens het eerste nummer van onze EP: Levend Door Zijn Dood. Deze EP zal op de avond van InSight kerst 2017 beschikbaar komen. In de tussentijd zijn wij steeds vaker te vinden in de studio om te schrijven en te produceren. Na het uitbrengen van onze eerste EP zijn we in 2021 weer in de studio gedoken en staat er een ook schrijversweekend geplant. Houd onze social media kanalen dus goed in de gaten voor nieuwe muziek en de laatste ontwikkelingen!