Background

“INSIGHT IS JONGERENBEWEGING VOOR IEDEREEN DIE ZICH JONG VOELT.”

Bij InSight evenementen zoeken we God in praise en worship, met enthousiasme, toffe muziek en een inspirerende spreker.

MISSIE & VISIE

InSight is een jongerenbeweging die evenementen organiseert voor iedereen die zich jong voelt. Het is ons verlangen om mensen te verbinden met God en elkaar en het evangelie van God te verspreiden door Noord-Nederland. Wij willen mensen laten weten wat het geloof betekent en inhoudt. Daarbij maken we duidelijk dat een leven met God de enige weg is.

Tijdens de evenementen is er intimiteit met God de Vader, Jezus Christus de Zoon en de Heilige Geest. Door muzikale aanbidding en een openbaring van het Woord, worden mensen uitgelegd welke hulpmiddelen ze nodig hebben om dagelijks sterk te kunnen staan in een leven met deze drie-enige God.

 

JAAR THEMA |  2022/2023   ONS KRUIS


Mijn Ons kruis   –   Het prijzen
We willen samen met onze Jezus naar ons Kruis om onze Vader te verhogen door onze Heilige Geest. 

Mijn Ons kruis   –  Het lijden
We dragen ons lijden niet meer alleen maar mogen ons gedragen weten door de ander zoals wij de ander ook dragen in het lijden.

We willen leren samen de kerk te zijn. We geloven dat het belangrijk is dat we leren hoe we een lichaam worden in Christus. We hoeven namelijk niet in ons eentje God groot te maken. We mogen samen God zoeken, we mogen samen genieten van de aanwezigheid van God, we mogen samen enthousiast worden over het werk dat Jezus aan het kruis voor ons allemaal gedaan heeft. We worden onderdeel van zijn gezin en zijn daarmee een geworden in hem!

Als we leren in verbinden te komen met elkaar zal niet alleen onze passie voor Jezus groeien maar ook onze bewogenheid voor elkaar. We leren dat we onze lasten en ons lijden niet alleen hoeven te dragen maar dat als een lid lijdt dat we allemaal lijden. Bij het lijden dat ons overkomt of de ongerechtigheid die ons aangedaan wordt worden we gedragen door de geest maar zeker ook door elkaar. Ook mogen we elkaar helpen bij de zonde in ons leven om samen zijn dood te sterven om zo ook samen te mogen opstaan in nieuw leven.

OVER INSIGHT

InSight is een jongerenbeweging voor iedereen die zich jong voelt. In 2014 is InSight opgericht door een aantal jongeren die een grote passie voor God hebben. Zij hebben op vele manieren ervaren hoe het evangelie verspreid werd onder de jongeren en werden hierdoor geïnspireerd om zelf ook evenementen te organiseren.

Hierdoor ontstond het verlangen om op een toegankelijke en moderne manier het evangelie te verspreiden voor deze doelgroep. De evenementen worden gehouden in de Baptistengemeente Nieuw-Buinen. Daarnaast werden er in 2015 en 2016 grote kerstevenementen georganiseerd in Sport- en Evenementencentrum Bruinsma te Stadskanaal, die in 2017, 2018 en 2019 en 2022 vervolgd worden met een nog groter kerstevenement in Pagedal.

Ook heeft InSight Worship tijdens Prees Je Hees in 2019!in de jongerentent van Opwekking gestaan en was de band een aantal keer te horen op Koningsdag in Stadskanaal. In 2020 werden er door Covid en het opheffen van de diensten de InSight Live Sessions gehouden. Hier kregen eigen teamleden de kans om zich te ontwikkelen in het spreken vanuit God’s woord. Ook met kerst werd er voor het eerst een online special georganiseerd en uitgezonden via YouTube. Inmiddels is deze livestream al bijna 4000 keer bekeken. In 2021 is InSight gestart met het schrijven van nieuwe liederen en werden er drie InSight Worship Nights gehouden, waar na lange tijd een klein aantal bezoekers mocht komen. Ook is het eerste seizoen van InSight de Podcast opgenomen, een aantal teamleden spreekt hier over verschillende geloofsonderwerpen, van luchtig tot zwaar. Normaal hadden we altijd 3 keer per jaar een dienst. Vanaf September 2021 veranderde dit naar 5x per jaar. In 2023 werd de paasspecial gehouden in het Geert Teis theate.

ONZE MUZIEK

De InSight Worship-band speelt tijdens de evenementen nummers van onder andere Elevation Worship, Bethel Music, Gateway Worship en Hillsong Worship. Ook maken we veel gebruik van Nederlandse vertalingen en spelen we deze in onze eigen stijl. In de aanloop naar evenementen toe proberen we jullie via social media bekend te maken met liedjes die wellicht minder bekend zijn.

Daarnaast zijn we in 2016 begonnen met het schrijven van eigen muziek. Dit resulteerde in onze eerste single Constant God. Later volgde onze tweede single, en tevens het eerste nummer van onze EP: Levend Door Zijn Dood. Deze EP zal op de avond van InSight kerst 2017 beschikbaar komen. In de tussentijd zijn wij steeds vaker te vinden in de studio om te schrijven en te produceren. Na het uitbrengen van onze eerste EP zijn we in 2021 weer in de studio gedoken en staat er een ook schrijversweekend geplant. Houd onze social media kanalen dus goed in de gaten voor nieuwe muziek en de laatste ontwikkelingen!